Saker att fundera över innan man skaffar hund

 

Hunden är människans bästa vän. Att skaffa en hund innebär att få en ny familjemedlem och därför är det viktigt att verkligen fundera över om det är något passande. En hund kräver mycket tid, kärlek och tålamod.

Det finns många fördelar med att skaffa hund men det finns även en del saker som kan vara krävande med att ha hund. Därför är det extremt viktigt att se över sin tillvaro innan man bestämmer sig för en tillökning i familjen. Att skaffa hund kräver väldigt mycket tid, speciellt när de är valpar. Det gäller att ha klart för sig att man inte kan lämna en valp helt själv.

Eftersom hundar inte riktigt kan förstå det vi säger kan de inte eller förstå att när vi går iväg så kommer vi alltid att komma tillbaka. Detta är något man måste träna med sin valp för att de inte ska känna sig övergivna. Dessutom befinner sig valpar redan i en känslig situation när de kommer till ett nytt hem. Det är ett nytt hem och nya människor och de kommer även ifrån deras mamma och syskon. Detta skapar en känslig situation för valpen. Därför är det viktigt att hela tiden finnas vid valpens sida under de första veckorna.

Sedan kan man försiktigt börja att träna upp valpen lite i taget för att så småning om kunna lämna hunden hemma när man ska jobba. Detta kräver både tid och tålamod, man bör verkligen se över sin och familjens situation innan man väljer att skaffa hund. Det gäller att alla i familjen hjälps åt för att det ska kunna fungera.

Så tränar du valpen att kunna vara ensam

När det är dags att börja träna upp sin valp inför att kunna vara ensam hemma är det viktigt att man gör detta i små steg. Det går inte att plötsligt lämna hunden helt ensam.

Man får börja med att lämna valpen ensam i några minuter och det gäller att stå utanför dörren för att kunna höra hur hunden regerar. Allteftersom får man börja dra ut på tiden mer och mer för att visa hunden att man alltid kommer tillbaka oavsett hur länge man är borta.

Så småningom kan man börja med att lämna den i någon timme för att sedan kunna öka det till flera timmar.

Men oavsett hur mycket man tränar sin valp eller hund får de aldrig vara ensamma mer än maximalt 6-8 timmar per dag. Om detta skulle vara något som inte passar in i vardagen och det liv man lever bör man avstå från att skaffa en hund. En hund ska alltid behandlas precis som en familjemedlem för det är just det hundar är!