Ta med hunden på utflykter i sommar

 

När sommaren kommer är det dags för dig att ta ledigt och få lite semester. Det finns inget bättre för dig och din hund än att inkludera hunden i sommarens aktiviteter. Istället för att åka iväg utan din hund under semestern bör du planera något som gör det möjligt för dig att ta med hunden. Mer tid tillsammans kommer stärka era band och ge er båda glädje och minnen för livet.

Ge er ut i naturen

 

Något som de allra flesta hundar gillar är att gå ut på långa promenader och få spendera tid med dig i naturen. På sommaren är det skönt och fint att gå ut i skogen, längs stränder eller till parker för att få vara ute i det varmare vädret och njuta av vad sommaren har att erbjuda. Ni kan till och med ge er ut på flera dagars vandringar genom Sveriges vackra natur. Det är bra träning för er båda och ni får tid att knyta an starkare än någonsin. Med kläder från ITAB är ni båda redo för alla väder svensk sommar har att erbjuda, vilket är av stor variation. Kolla upp vilken sträcka ni vill vandra i förväg och planera er vandring efter hur vältränade ni båda är och hur många pauser ni vill ta. Se till att ta många vattenpauser under varma dagar, för både din och din hunds skull så att ni inte blir uttorkade och därmed utmattade för tidigt.

Planera var och hur ni ska bo under vandringen. Antingen kan ni ta med ett tält och tälta i naturen eller så kan ni boka boenden längs vägen med lagom mellanrum om ni vill kunna slappna av lite mer under kvällen och natten. Tänk dock på att planera boende i förväg och boka i god tid för att försäkra er om att de har lediga rum på ställen där de tillåter djur. Om flera dagars vandringar känns lite för mycket för er går det utmärkt att bara planera in några dagsutflykter här och där så att din hund får känna sig inkluderad och uppskattad. Du kan ta med matsäck och ha en liten picknick någonstans ute i naturen och du kan bjuda med vänner med eller utan hund. Var försiktig med att bjuda in vänner med en hund som din hund aldrig träffat förut. Försäkra er om att hundarna funkar ihop innan de behöver spendera en hel dag tillsammans då det inte bara kommer vara påfrestande för era hundar utan också för er. Kom ihåg att ta med vatten och lite hundgodis till din hund och ta pauser där ni båda kan vila lite under vandringen. Läs på om vilka regler som gäller där du vill gå ut med hunden och försök hålla dig till de reglerna.