Hitta den bästa hundförsäkringen

Är det första gången du köper hund? Då kan det tillkomma saker som du inte har behövt tänka på tidigare. Hundförsäkringen är en av dessa saker. När du köper en hund är det viktigt att du börjar titta på vilken försäkring du ska teckna redan från början. Det finns nämligen ett rätt stort utbud med försäkringsbolag som erbjuder flera olika försäkringar.

Jämför försäkringarna

Det bästa och enklaste sättet att hitta en bra hundförsäkring är att jämföra dessa. Det finns flera hemsidor som sköter det mesta av jämförelsen åt dig. Allt du behöver göra är att fylla i lite uppgifter och sedan trycka dig vidare. Då kommer det flera alternativ upp som matchar den information du skrivit in. Det finns även försäkringar du kan sköta helt på nätet, som lassie.co, vilket är en digital djurförsäkring. På deras hemsida finns det en hel del information som är väldigt enkel att förstå, och detta är ett stort plus ifall det är första gången du ska teckna en djurförsäkring.

Varför behöver jag en hundförsäkring?

En försäkring skyddar dig ifall din hund skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka. Ett veterinärbesök utan försäkring kan nämligen komma till att kosta dig flera tusen kronor. Men med en försäkring behöver du många gånger endast betala en liten del av detta. Hundförsäkringen täcker då resten. På så sätt behöver du aldrig oroa dig för att inte ha råd att ge din hund den hjälpen den behöver.

Kostnad för hundförsäkringen

Vad kostar då en bra hundförsäkring? Detta kan variera en hel del. Kostnaden beror nämligen på vilken hundras du äger, hur gammal din hund är, hur stort skydd du väljer att teckna samt om du har en sällskapshund eller tävlar med hunden. Priserna kan även vara olika hos olika försäkringsbolag. De flesta hundförsäkringar brukar dock kosta från 1000 kronor och uppåt per år.

Premien du betalar för är många gånger billigare om du har en hundvalp, men när din hund blir äldre kan det tillkomma ett seniortillägg. Ett tips är därför att du jämför hundförsäkringar en gång per år för att se att du får det bästa priset för det skyddet du vill ha.