Pälsvård och kloklippning

Djur och hundar kräver mycket tid och kärlek. De kräver uppmärksamhet, vård och tålamod. Vissa hundraser kan kräva mer tid och vård än andra. Detta gäller speciellt för långhåriga hundraser.

Långhåriga raser kräver mer pälsvård än korthåriga hundar. Det gäller att varje dag kunna ha tid för deras pälsvård. De behöver borstas varje dag och vissa raser kan behöva borstas mer än en gång per dag. De behöver även duschas och klippas oftare än korthåriga hundar.

För att långhåriga hundar ska kunna bibehålla så fin och frisk päls som möjligt kan det även behövas olika medel och spraybalsam. Hundar med långt hår kräver därför lite mer tid än korthåriga.

Många väljer att trimma ner pälsen eller att hålla pälsen ganska kort för att underlätta för hunden. Men även detta kräver tid då pälsen växer fort och den kan behöva klippas och trimmas ofta.

Men oavsett långt eller kort hår är det alltid viktigt med pälsvård och att borsta sin hund ofta. Detta för att hålla pälsen ren och fin. Dessutom kan det vara väldigt skönt att bli borstad. För hundar är detta i många fall som en massage.

Klippa klor

Något annat som också är väldigt viktigt är att klippa klorna på sin hund. Det är väldigt viktigt att göra detta med jämna mellanrum för att klorna inte ska bli för långa. För långa klor kan skada hundens skelett och leder då de trampar fel när klorna är för långa. Många hundar kan uppleva att det är obehagligt att klippa klor. Då kan man vända sig veterinärkliniker som gärna hjälper till!