Motion

 

Oavsett vilken hundras man väljer är det viktigt att hunden får motion. Alla hundar behöver motionera och röra på sig. Självklart beror hur mycket motion hunden behöver på rasen. Små raser är inte lika krävande och behöver inte lika mycket motion men även de behöver komma ut på promenader några gånger om dagen.

Motion är avgörande för hundens hälsa och för att den ska må bra. Därför måste man oavsett väder, värme, kyla, regn och snö gå ut med sin hund, både för att rasta hunden så att den kan få utföra sina dagliga behov och även för att få den motion som behövs.

Det är viktigt att komma ihåg att hundar precis som vi människor också behöver gå på ”toaletten” flera gånger om dagen. Det är även därför de inte får vara ensamma alldeles för länge hemma. Det är inte snällt att låta någon hålla sig i flera timmar.

Vissa hundraser kan förutom promenader även behöva träna för att kunna vara hälsosamma. Detta kan innebära att träna dem med att få dra något tungt, att ta med dem på en rolig hinderbana (agilitybana) eller att hitta en plats där hunden tryggt kan få springa av sig.