Förberedelser inför hundens ankomst

Innan man får hem sin nya och efterlängtade familjemedlem finns det en del saker som bör köpas in och göras.

Det gäller att vara väl förberedd innan valpen eller hunden är hemma för att ankomsten ska bli så bra som möjligt. Till att börja med behöver man köpa in foder och mat som uppfödaren eller hundstallet rekommenderat. Och man behöver också köpa in mat- och vattenskålar och hundgodis.

Förutom mat och skålar behöver man även förbereda hundens plats. Är det en liten valp som ska få komma hem kan man behöva ha en bur eller en liten instängd yta där valpen kan få vara under kvällarna. I denna yta är det bra att ha något underlägg eller att sprida ut tidningar på golvet för att hunden inte ska kissa ner golven. Detta gör det även enklare när man ska träna hunden till att bli rumsren. Då tar man med en tidning eller underlägg ut och placerar detta för att valpen ska förstå att det är där den ska kissa.

Hunden kommer också att behöva en mysig liten säng för att kunna ligga i bekvämt och sova. Och en hel del roliga leksaker.

Pipleksaker är ett bra alternativ då hundar och valpar ofta blir intresserade av det pipande ljudet.

Men sist men inte minst får man inte glömma att införskaffa halsband och koppel. I början när valpen är liten kommer man att behöva några halsband innan den vuxit färdigt. Dessutom behöver även valpar tränas in i att kunna gå med koppel och halsband. Valpen kan tycka att det är jobbigt och obehagligt i början innan den vänjer sig.

När allt är redo och valpen är hemma gäller det bara att leka och njuta av den nya familjemedlemmens kärlek och tillvaro!